HR software: Zo automatiseer je Human Resource Management

HR software: Zo automatiseer je Human Resource Management

HRM, ook wel Human Resource Management, is een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf. Vooral als je veel werknemers hebt, is een HR afdeling niet te missen.

Het is echter niet nodig om een enorme HR afdeling te hebben. Veel is te automatiseren door middel van HR software. In dit artikel gaan we kijken hoe je HRM kunt automatiseren met HR software.

Wat is HR software?

HR software is een vorm van software die gebruikt wordt om HR processen te automatiseren en/of te versnellen. Hierbij is het de bedoeling om de efficiëntie te verhogen, fouten te verminderen, nauwkeurigheid te optimaliseren en de ervaring van de werknemers verbeteren.

HR systemen zijn over het algemeen in beheer van de volgende zaken:

  • Werving en aanwerving
  • Loonlijsten
  • Prestatiebeheer
  • Benefits Administration
  • Personeelsbestanden
  • Rapportages en analyses

Als er geen HR systeem wordt gebruikt, worden alle zaken snel onoverzichtelijk. Eerder was dit een kwestie van meer mensen aannemen voor de HR afdeling, maar dit is tegenwoordig niet meer nodig.

HR software zorgt ervoor dat alle zaken overzichtelijk bewaard worden en toegankelijk zijn voor iedereen die het nodig heeft. Dit houdt het overzichtelijk en verhoogt de efficiëntie van de afdeling.

Wat kan er geautomatiseerd worden door een HR systeem?

Sommige HR zaken moeten nog door mensen gedaan worden, maar er zijn een aantal zaken die altijd geautomatiseerd kunnen worden door een systeem. Hierbij moet je denken aan de volgende zaken:

  • Sollicitanten management: Met deze automatisering is het niet nodig om sollicitanten met de hand te bekijken, analyseren en filteren. Het systeem zoekt, screent, volgt en beheert de kandidaten voor een bepaalde functie.
  • Portalen voor werknemers: Er zijn ook portalen voor werknemers binnen een HR systeem. Hierin kunnen werknemers hun salaris en HR informatie bekijken en beheren. Bij zo’n portaal krijgt iedere werknemer zijn of haar eigen inloggegevens. Het inzien van de loonstrook en het aanvragen van verlof gaat hierdoor een stuk sneller.
  • Prestatiebeheer: Binnen een HR systeem kan er ook prestatiebeheer gebruikt worden. Deze software meet en evalueert prestaties van werknemers en afdelingen. Hierdoor kan er gekeken worden waar verbetering zit en hoe er efficiënter gewerkt kan worden.
  • Tijdsbeheer: Een tijdsbeheer functie zorgt ervoor dat de HR afdeling en de leidinggevenden de werktijden en aanwezigheid van werknemers bij kunnen houden. Zo’n systeem combineert de planning van werknemers, payroll processen en wet- en regelgeving.

Laat je HR software ontwikkelen door 4BIS

Je kunt je HR software goed laten ontwikkelen door ons. Wij houden rekening met alle wensen en eisen die je hebt voor een HR systeem. Naast het ontwikkelen van de software kunnen wij het hosten van het complete systeem ook op ons nemen. Neem contact op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Wat is een widget?

Software-modernisering, kennisbank, React, Bedrijfssoftware

Veel mensen komen widgets tegen, maar deze zijn niet altijd duidelijk. Zoveel mensen vragen zich af: wat is een widget? Wat een widget precies is leggen wij in deze blog uit.

Lees meer

WP admin error 500 in Wordpress: 5 oplossingen

WordPress, kennisbank

De WP admin error 500 in Wordpress komt bijzonder vaak voor. De Internal Server Error met statuscode HTTP error 500 is minder makkelijk op te lossen dan andere errors, waarbij de oplossing vaak voor de hand ligt. De HTTP error 500 kan veroorzaakt worden...

Lees meer

WordPress en Plugins – Een wereld die voor je open gaat!

WordPress, Webontwikkeling, Ecommerce / Webshop, kennisbank, WooCommerce

Met plugins kan je functionaliteit van wordpress uitbreiden of geheel nieuwe functies aan wordpress toevoegen. Plugins kan je zelf maken, mits je verstand hebt van php, of je kan ze downloaden.

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top