WordPress & Plugins – Een wereld die voor je open gaat!

Met plugins kan je functionaliteit van wordpress uitbreiden of geheel nieuwe functies aan wordpress toevoegen. Plugins kan je zelf maken, mits je verstand hebt van php, of je kan ze downloaden. Plugins varieren van kleine stukjes code die een kleine functie uitvoeren of tot hele grote plugins die je wordpress omtoveren tot een complete webwinkel.
updated: Jun 8, 2020 at 12:35PM | published: Apr 29, 2020

Zoals we in een eerder artikel al eens hebben besproken is de versatiliteit van WordPress bijna grenzeloos. Dit komt door plugins, met plugins kan je functionaliteit van wordpress uitbreiden of geheel nieuwe functies aan wordpress toevoegen. Plugins kan je zelf maken, mits je verstand hebt van ontwikkelen in PHP, of je kan ze downloaden. Op wordpress.org/plugins kan je +55.000 plugins vinden deze varieren van kleine stukjes PHP & JavaScript code die een kleine functie uitvoeren of tot hele grote plugins die je wordpress omtoveren tot een complete webwinkel.

Antwoorden op je vragen
  • wordpress tools
  • plugin of wordpress
  • wordpress plugin development
  • wordpress plugin appointment
  • wordpress plugin maken
  • mollie woocommerce wordpress

Dit betekent niet dat we elke WordPress plugin moeten instaleren die we in onze handen krijgen want elke plugin neemt ruimte in beslag op de server waar onze site gehost staat en maakt de website een stukje langzamer. Hoeveel langzamer hangt natuurlijk af van de groote van de plugin en de functionaliteit die je toevoegd. Kortom denk goed na wat je toevoegd, als je voor jezelf niet de vraag kan beantwoorden “Waarom heb ik deze plugin nodig?” dan moet je hem niet toevoegen.

Wordpress ontwikkeling Haarlem

Dus voordat je gaat beginnen moet je jezelf altijd afvragen wat is het doel van mijn website en wat wil ik bereiken. Als je die vraag hebt beantwoord kan je gaan zoeken naar geschikte WordPress plugins. Nou zijn er een aantal plugins die onafhankelijk van het doel van je website altijd nuttig zijn.

Een form builder, bijna elke website heeft wel een contact formulier nodig, nou zijn er een aantal plugins die deze functionaliteit toevoegen. Ninja Forms is een form builder plugin met ontzettend veel uitbreidingen die er voor zorgt dat je nooit meer wat anders nodig hebt op het gebied van formulieren.

SEO (Search Engine Optimization) plugin, vandaag de dag is vindbaarheid op google één van de belangrijkste dingen voor websites. Daarom is een goede SEO plugin onmisbaar voor elke website. SmartCrawl is daarvoor een van de betere, het zorgt ervoor dat je in één klik je sitemap kan genereren, analyseert je webpaginas en heeft een duidelijk gebied waar je je title & meta omschrijvingen kan invullen. Natuurlijk zorgt dit er niet voor dat je website in een klap bovenaan komt maar het zorgt er wel voor dat een deel van de dingen die vereist zijn makkelijk te beheren zijn.

Wil je een webshop beginnen dan kan dat ook met WordPress, dan heb je een e-commerce plugin nodig. De bekendste en grootste daarin is WooCommerce. Deze plugin voegt alles wat je nodig hebt om een webshop te runnen toe aan WordPress. Omdat WooCommmerce plugin de grootste is zijn er door de jaren heen ook vele uitbreidingen op gemaakt zodat je jouw webshop nog verder kan personaliseren zodat je jouw klanten de best mogelijke customerexperience kan geven.

Als je gaat beginnen met een webshop dan moet je ook goed nadenken over SEO. Zodat je producten hoog in de zoeklijsten eindigen. Een van de laatste ontwikkelingen om dit gebied is de Rich Snippets

Rich Snippets ook bekend als ” Rich Results” zijn normal google zoek resultaten maar die ook extra data laten zien. Denk aan reviews voor jou producten, zelfs voordat ze op jouw webshop komen hebben mensen al gezien dat jouw product 5 sterren heeft.

Nu kan het zijn dat de functionaliteit die je nodig hebt ondanks de grote keuze er niet is. Of omgeven is door een hoop extra functionaliteit waar je niet op zit te wachten. Vooral tegen het laatste lopen wij vaak tegen aan, daarom zijn wij op een gegeven moment zelf plugins gaan maken om precies die functionaliteit die we nodig hebben erin te krijgen niets meer niets minder. Dankzij onze jarenlange ervaring met PHP ontwikkelen kunnen wij eenvoudig plugins bouwen die waarde toevoegen voor onze klanten, beperkt blijven in groote en alleen de nodige functionaliteit toevoegen. Nou ontwikkelen wij normaal alleen plugins speciaal voor onze technische infrastructuur maar wij hebben besloten om 2 WordPress plugins te releasen voor het wereldwijde publiek.

De eerste plugin is Fourbis Monthly Email Report ontwikkeld voor WooCommerce. Vanuit onze klanten kregen wij de vraag of wij niet iets hadden zodat ze meer inzicht konden krijgen in hun maandelijkse verkopen. Nu zijn er een aantal Woocommerce plugins die je kan kopen maar die hadden net niet hetgene wat wij nodig hadden. Daarom hebben wij er zelf één ontwikkeld die ons alles biedt wat we nodig hebben om een goed inzicht te krijgen in de verkoop van een webshop. Je krijgt maandelijks op de eerste van de dag een overzicht van hoeveel je totaal hebt verdiend de afgelopen maand, een totaal van welke producten je hebt verkocht en een lijst met welke producten er zijn besteld met het corresponderende order nummer.

De tweede plugin is de Fourbis Chart Navigator. Deze hebben we ontwikkeld voor klanten die te maken hebben met grote lijsten of charts. Stel je voor je bent bezig met een top 100 beste film lijst bij elke positie komt de titel van de film en een korte uitleg over de film. De Fourbis Chart Navigator kan je toevoegen na elke positie zodat je gemakkelijk kunt navigeren tussen de verschillende posities en het zorgt er tegelijkertijd voor dat het overzichtelijk blijft.

Onze twee plugins zijn open sourcegratis te downloaden op profiles.WordPress.org/4bisplugins. Wij zijn bezig met nog meer plugins dus houdt onze site in de gaten voor updates. Ben jij dringend op zoek naar specifieke maatwerk functionaliteit ga dan naar onze software offerte pagina. Heb jij een goed idee of wil je praten over een idee dan kan je altijd contact met ons opnemen.


Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de ReactHooks serie! We gaan het hebben over useCallback en over useMemo. Met deze hooks kunnen we waardes of callback memoizen dit kan nuttig zijn bij zware operaties of om te zorgen dat bepaalde componenten niet altijd mee rerenderen. Zeker omdat bij kleine applicatie het vaak efficienter is om niet te optimaliseren dan wel.

Lees meer
Redux de Intro!

Redux de Intro!

Deze week een korte introductie van de 4 basisbegrippen die je nodig hebt om Redux te begrijpen. We gaan kort uitleggen hoe state wordt aangepast in een Redux Store met behulp van Reducers en Actions. En we vertellen wat al deze begrippen doen en hoe ze werken in een Redux applicatie.

Lees meer

Software ontwikkeling op maat

Hoe werkt het?

Wat wonderen doet voor het ene bedrijf kan zinloos zijn voor een ander bedrijf. Daarom hebben we oplossingen op maat die het unieke karakter van jouw bedrijf respecteren. We werken in een positieve spiraal van testen, monitoren en verzamelen gegevens om precies te weten te komen wat voor jou werkt en wat niet. Het is onze ‘whole package’-mindset, een aandacht voor details die ons in staat stelt om elke keer jouw prestatiedoelstellingen te bereiken. Dus ontspan en geniet van de rit!