Vers van de pers Het Laatste 4BIS nieuws

Ondanks de moeilijke tijden door corona kunnen we dankzij een beetje creativiteit en wat anderhalve meter maatwerk toch door. Deze week wil ik vertellen over de projecten waar wij ons als 4BIS zijnde de afgelopen tijd mee bezig hebben gehouden. Customer portals, internal portals, de zakelijke handtekening generator versie 2, snellere netwerk infrastructuur, betere en snellere productie servers en WordPress Plugins
updated: Dec 17, 2020 at 4:15PM | published: May 20, 2020

Ondanks de moeilijke tijden door corona kunnen we dankzij een beetje creativiteit en wat anderhalve meter maatwerk toch door. Deze week wil ik vertellen over de projecten waar wij ons als 4BIS zijnde de afgelopen tijd mee bezig hebben gehouden.

Een aantal artikelen geleden heb ik verteld over onze nieuwe collega’s. En die zijn met een vliegende start begonnen! Onze nieuwe back-end ontwikkelaar Rens Hulsenbosch heeft tijdens zijn stage al een intern platform voor ons gemaakt en deze is tijdens de afgelopen maanden alleen maar uitgebreid met extra functionaliteit. Dit scheelt ons wekelijks zoveel tijd dat we de vrijdagmiddag borrel eindelijk op tijd kunnen laten beginnen. En alsof dat nog niet genoeg was is hij nu bezig met ons eigen customer portal waarin klanten op een makkelijke manier al hun data kunnen beheren. Kortom spannende tijden.

Voor deze portals gebruikt hij Symfony dit is een PHP framework waarmee je hele gebruiksvriendelijke platformen, dashboards en/of API’s ( Application Programming Interfaces )  kan maken. Daarom zijn wij bij 4BIS Innovations een fan van Symfony en gebruiken wij het bij een groot aantal projecten. Binnenkort gaat hij ook een artikel schrijven samen met de grote baas waar zij wat meer uitleg geven over Symfony en the do’s and don’ts van programmeren met het Symfony Framework. Dus hou onze blog in de gaten als je geïnteresseerd bent in Symfony of PHP ontwikkeling.

Thomas is aan de slag gegaan om onze netwerk infrastructuur te verbeteren. Hij is druk bezig geweest onze nieuwe servers te optimaliseren en heeft ervoor gezorgd dat we razendsnel nieuwe servers kunnen virtualiseren. Nu kunnen we met een klik een nieuwe server opspinnen waar we op kunnen ontwikkelen. Verder is hij hard aan het werk geweest om ons CDN te optimaliseren. En in zijn vrije tijd is hij een artikel aan het schrijven over waar je op moet letten als je een netwerk aanlegt.

Onze stagiair Christian van het Nova College in Haarlem is ook met een leuk project bezig. Hij heeft ons eerst geholpen met een flowchart voor een nieuw project zodat we goed inzicht kregen in het bedrijfsprocess. En nu is hij WordPress plugin development aan het leren. Hij maakt nu een WordPress plugin waarmee je een gebruiker een tutorial kan geven die je via een stappenplan door de website lijdt. Hiermee kunnen ingewikkelde processen via een handige tooltip gemakkelijk uitgelegt worden.

Tom ons jongste talent heeft ook niet stil gezeten na het succes van zijn zakelijke email handtekening generator dacht hij dit kan ik beter. Dus is hij speciaal voor ons nieuwe customer portal de zakelijke email handtekening generator aan het herschrijven in React maar dan met meer functionaliteit hij wilde nog niet teveel verklappen maar ik heb al los weten te krijgen dat er verschillende handtekeningen templates komen en nog meer opties om precies de handtekening te maken die bij jouw bedrijf past.

Max is onze productie servers aan het optimaliseren zodat onze Managed WordPress Hosting nog sneller gaat. En hij is voor een aantal klanten een uitgebreid SEO onderzoek aan het uitvoeren zodat onze klanten hun publiek nog beter kunnen aanspreken. Ook is hij aan de slag geweest met het optimaliseren van onze eigen website zodat klanten beter kunnen vinden wat ze nodig hebben. Naast dat alles is hij ook bezig geweest met de beginstappen van ons nieuwste project we hopen hierover snel meer te kunnen vertellen. 

Edwin heeft ook niet stil gezeten de afgelopen maanden. Als Chief Linux & Cloud houdt hij de servers nauwlettend in de gaten en is hij bezig geweest met een aantal updates aan onze database cluster. Verder is hij een pakket aan het opzetten zodat klanten die alleen email nodig hebben dit automatisch via onze customer portal af kunnen nemen. En aangezien slaap optioneel is heeft hij ook nog even de nieuwste versie van 4BIS Cloud live gezet.

Zelf ben ik de laatste hand aan het leggen voor een project voor een van onze klanten. Die met zijn webshop niet meer uit de voeten kwam met de standaard functionaliteit. Daarom hebben we voor hem een React overlay gemaakt zodat hij alle informatie die hij nodig had van zijn klanten goed en helder weergegeven wordt. React is een javascript bibliotheek die gebruikt wordt voor het maken van gebruikers interfaces. Hierover ga ik jullie volgende week meer vertellen.

Naast dat alles zijn we met zijn we ook druk aan de slag om wat extra teksten te schrijven voor onze website zodat we de klanten beter kunnen informeren over onze dienst verlening. En als dat alles nog niet genoeg was hebben wij ook onze eerste WordPress plugins live gezet voor iedereen.


Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de ReactHooks serie! We gaan het hebben over useCallback en over useMemo. Met deze hooks kunnen we waardes of callback memoizen dit kan nuttig zijn bij zware operaties of om te zorgen dat bepaalde componenten niet altijd mee rerenderen. Zeker omdat bij kleine applicatie het vaak efficienter is om niet te optimaliseren dan wel.

Lees meer
Redux de Intro!

Redux de Intro!

Deze week een korte introductie van de 4 basisbegrippen die je nodig hebt om Redux te begrijpen. We gaan kort uitleggen hoe state wordt aangepast in een Redux Store met behulp van Reducers en Actions. En we vertellen wat al deze begrippen doen en hoe ze werken in een Redux applicatie.

Lees meer

Software ontwikkeling op maat

Hoe werkt het?

Wat wonderen doet voor het ene bedrijf kan zinloos zijn voor een ander bedrijf. Daarom hebben we oplossingen op maat die het unieke karakter van jouw bedrijf respecteren. We werken in een positieve spiraal van testen, monitoren en verzamelen gegevens om precies te weten te komen wat voor jou werkt en wat niet. Het is onze ‘whole package’-mindset, een aandacht voor details die ons in staat stelt om elke keer jouw prestatiedoelstellingen te bereiken. Dus ontspan en geniet van de rit!