4BIS Bijna Winter Nieuws

Deze week weer een nieuwsflits waar we even kort vertellen wat we allmaal gedaan hebben de afgelopen tijd. We hebben Digital Signature Generator V2.0, onze nieuwe stagiare Tom Nieuwenpoort, synoniemengenerator en een nieuwe feature op onze customer portal statistieken opzoeken. Ook ga ik vertellen over een aantal leuke projecten die er aan zitten te komen.
updated: Dec 7, 2021 at 8:48PM | published: Nov 20, 2020

Deze week ga ik weer even een stukje vertellen over alle leuke dingen waar wij ons de afgelopen tijd mee hebben bezig gehouden. Er is een nieuwe versie uitgekomen van de Digital Signature Generator. We hebben een nieuwe stagiare Tom Nieuwenpoort. Ook hebben we een hele leuke nieuwe tool uit gebracht waar je synoniemen bij op kan zoeken. We hebben een nieuwe feature op onze customer portal waar mensen de statistieken van hun website in kunnen zien. En nog een aantal leuke dingen waar ik wat meer over ga vertellen.

Naast dat alles hebben we ook een hoop leuke nieuwe projecten in de planning. Zo is tom druk bezig met de online postcode zoeker, een tool waarbij je straatnamen en huisnummers op kan zoeken aan de hand van de postcode die je invoert. Ook zijn we bezig met een online game platform waarop je simpele maar verslavende browser spelletjes kan spelen, hier moet je denken aan pong / bubble shooter / schaken of hangman.

Digital Signature Generator V 2.0

De Digital Signature Generator begint een groot succes te worden. Steeds meer en meer ondernemers en zelfstandige melden zich aan daarom hebben we een nieuwe release uitgebracht met een aantal leuke features. De profielen van organisaties hebben wat extra velden zodat er wat extra functionaliteit kan worden toegevoegd. Er is ook functionaliteit waarmee zakelijke accounts hun afdelingen en locaties kunnen toevoegen, zodat hun medewerkers hun handtekeningen kunnen genereren met de juiste gegevens. Verder kun je voor wat extra gebruiksgemak nu ook handtekeningen kopiëren. En tot slot zijn er een aantal kwaliteit van leven kenmerken toegevoegd.

Nieuwe Stagiare

Wij kregen een noodkreet van het nova college dat ze zoveel problemen hadden om stage plekken te vinden door de gevolgen van corona en of wij geen plek hadden. Nou ging het zo goed met onze huidige stagiare Jason dat we hem steeds meer los kunnen laten zonder problemen daarom hebben wij gezegd dat wij nog wel wat plekken hebben voor stagiares. Een daarvan is inmiddels opgevuld door Tom Nieuwenpoort een 2e jaars studen Applicatie en Media Ontwikkelaar. Tom komt ons voor de komende 2 maanden versterken. Hij is gelijk in het website bouwen gedoken en gaat voor ons aan de slag om een mooie landingspagina te maken hier leert hij direct wat de valstrikken zijn en waar je op moet letten als je een website bouwt.

Aangezien wij als 4BIS het belangrijk vinden dat in deze moeilijke tijden educatie doorgaat hebben wij plek voor nog 1 extra stagiare. Studenten leren pas echt hoe het bedrijfsleven werkt tijdens een stage. Daarom proberen wij bij 4BIS ze ook altijd kleine projectjes te geven waar zij zelf de verantwoordelijkheid nemen voor dat project zodat ze na hun studie goed voorbereid het bedrijfsleven in gaan. Of wellicht bij ons zelf aan de slag gaan.

Zoek je een stage?
Zoek je nog een uitdagende ICT stage? Wij hebben nog plek voor 1 stagiaire

Synoniemengenerator

Onze superster tom is ook weer druk bezig geweest en hij heeft de synoniemengenerator uit de grond gestampt. Synoniemengenerator.nl is een website waar men synoniemen van woorden kan vinden. Je denk nu vast: daar zijn er toch al zo veel van? Dat klopt maar Synoniemengenerator.nl is anders. De reden hier voor is omdat onze website gebruikers suggesties laat doen voor nieuwe woorden. Dit platform is geschreven in Symfony het PHP framework

Statistieken

Ook hebben we een nieuwe feature toegevoegd aan onze customer portal. Hier kunnen mensen het aantal ip adressen zien wat dagelijks op hun website komt. Hier kan je ook een maandelijks overzicht zien en je kan voorgaande maanden toevoegen zodat je kan zien hoe je website het doet vergeleken met voorgaande maanden. En als “cherry on top” kan je ook nog kijken op wat voor apparaten mensen je website bezoeken zodat je daarmee rekeningn kan houden met eventuele uitbreidingen en veranderingen op je website.

Postcodezoeker

Een van de producten waar we mee bezig zijn is de postcode zoeker. onlinepostcodezoeken.nl is een site waar je info over postcodes kunt vinden. We zijn druk bezig om dit systeem online te brengen voor versie 1 kan je een post code op geven en vervolgens de straatten en huisnummers krijgen die daaronder vallen. In de toekomst zal je veel meer data kunnen vinden zoals welke gemeente in een provincie liggen, Welke postcodes binnen een plaats vallen. Dit project schrijven we in Symfony zodat we hiermee erg makkelijk kunnen schalen maar ook zodat we er gemakkelijk een API voor kunnen maken.

Gamesplatform

Het laatste leuke project waar we mee bezig zijn is een gamesplatform waar we allemaal leuke retro javascript spelletjes gaan hosten. Hier gaan alle leuke verslavende spelletjes voorbij komen. Denk aan pong, bubble shooter, schaken, connect four tot complete platform splelletjes. Alle leuke opensource spelletjes gaan we hier verzamelen voor jullie speelplezier. Dit platform zullen we gaan bouwen in Symfony zodat we hem zo geoptimaliseerd mogelijk kunnen neerzetten maar ook dat hij makkelijk uit te breiden is. In versie 1 gaan we zelf spelletjes zoeken om er op te plaatsen en in versie 2 is het de bedoeling dat mensen hun eigen spelletje kunnen uploaden.

Ping-Pong
Een van de spelletjes die erop komen is Pong. Deze hebben we ook geimplementeerd op onze homepage. Leren hoe je dat zelf kan doen?

Zoals je ziet hebben we de afgelopen tijd een hoop leuke dingen gedaan en komen er ook nog een hoop leuke dingen aan dus blijf onze blog in de gaten houden voor meer leuke updates en informtatie over de laatste tech-updates. Zelf ga ik nog even verder testen met de nieuwste versie van php 8.0. Meer weten over php 8.0?

Heb je nog een leuk project of idee waar je technische ondersteuning voor nodig hebt? Neem dan contact op want dan is 4BIS de Technische Partner voor jou! 


Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de ReactHooks serie! We gaan het hebben over useCallback en over useMemo. Met deze hooks kunnen we waardes of callback memoizen dit kan nuttig zijn bij zware operaties of om te zorgen dat bepaalde componenten niet altijd mee rerenderen. Zeker omdat bij kleine applicatie het vaak efficienter is om niet te optimaliseren dan wel.

Lees meer
Redux de Intro!

Redux de Intro!

Deze week een korte introductie van de 4 basisbegrippen die je nodig hebt om Redux te begrijpen. We gaan kort uitleggen hoe state wordt aangepast in een Redux Store met behulp van Reducers en Actions. En we vertellen wat al deze begrippen doen en hoe ze werken in een Redux applicatie.

Lees meer

Software ontwikkeling op maat

Hoe werkt het?

Wat wonderen doet voor het ene bedrijf kan zinloos zijn voor een ander bedrijf. Daarom hebben we oplossingen op maat die het unieke karakter van jouw bedrijf respecteren. We werken in een positieve spiraal van testen, monitoren en verzamelen gegevens om precies te weten te komen wat voor jou werkt en wat niet. Het is onze ‘whole package’-mindset, een aandacht voor details die ons in staat stelt om elke keer jouw prestatiedoelstellingen te bereiken. Dus ontspan en geniet van de rit!