HR software: Zo automatiseer je Human Resource Management

HR software: Zo automatiseer je Human Resource Management

HRM, ook wel Human Resource Management, is een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf. Vooral als je veel werknemers hebt, is een HR afdeling niet te missen.

Het is echter niet nodig om een enorme HR afdeling te hebben. Veel is te automatiseren door middel van HR software. In dit artikel gaan we kijken hoe je HRM kunt automatiseren met HR software.

Wat is HR software?

HR software is een vorm van software die gebruikt wordt om HR processen te automatiseren en/of te versnellen. Hierbij is het de bedoeling om de efficiëntie te verhogen, fouten te verminderen, nauwkeurigheid te optimaliseren en de ervaring van de werknemers verbeteren.

HR systemen zijn over het algemeen in beheer van de volgende zaken:

  • Werving en aanwerving
  • Loonlijsten
  • Prestatiebeheer
  • Benefits Administration
  • Personeelsbestanden
  • Rapportages en analyses

Als er geen HR systeem wordt gebruikt, worden alle zaken snel onoverzichtelijk. Eerder was dit een kwestie van meer mensen aannemen voor de HR afdeling, maar dit is tegenwoordig niet meer nodig.

HR software zorgt ervoor dat alle zaken overzichtelijk bewaard worden en toegankelijk zijn voor iedereen die het nodig heeft. Dit houdt het overzichtelijk en verhoogt de efficiëntie van de afdeling.

Wat kan er geautomatiseerd worden door een HR systeem?

Sommige HR zaken moeten nog door mensen gedaan worden, maar er zijn een aantal zaken die altijd geautomatiseerd kunnen worden door een systeem. Hierbij moet je denken aan de volgende zaken:

  • Sollicitanten management: Met deze automatisering is het niet nodig om sollicitanten met de hand te bekijken, analyseren en filteren. Het systeem zoekt, screent, volgt en beheert de kandidaten voor een bepaalde functie.
  • Portalen voor werknemers: Er zijn ook portalen voor werknemers binnen een HR systeem. Hierin kunnen werknemers hun salaris en HR informatie bekijken en beheren. Bij zo’n portaal krijgt iedere werknemer zijn of haar eigen inloggegevens. Het inzien van de loonstrook en het aanvragen van verlof gaat hierdoor een stuk sneller.
  • Prestatiebeheer: Binnen een HR systeem kan er ook prestatiebeheer gebruikt worden. Deze software meet en evalueert prestaties van werknemers en afdelingen. Hierdoor kan er gekeken worden waar verbetering zit en hoe er efficiënter gewerkt kan worden.
  • Tijdsbeheer: Een tijdsbeheer functie zorgt ervoor dat de HR afdeling en de leidinggevenden de werktijden en aanwezigheid van werknemers bij kunnen houden. Zo’n systeem combineert de planning van werknemers, payroll processen en wet- en regelgeving.

Laat je HR software ontwikkelen door 4BIS

Je kunt je HR software goed laten ontwikkelen door ons. Wij houden rekening met alle wensen en eisen die je hebt voor een HR systeem. Naast het ontwikkelen van de software kunnen wij het hosten van het complete systeem ook op ons nemen. Neem contact op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Artificial Intelligence vs Machine Learning: Dit is het verschil

Software-modernisering, kennisbank, Automatisering, Webontwikkeling

Tegenwoordig worden er veel termen door elkaar gegooid. Zo hoor je wel eens over Artificial Intelligence, maar ook over Machine Learning en misschien zelfs Deep Learning. Hierdoor kan het nogal onduidelijk worden wat nu precies de term is die je zoekt...

Lees meer

Integraties: 5 redenen waarom je al je tools wilt koppelen

Software-modernisering, Webontwikkeling, Bedrijfssoftware, kennisbank, Automatisering

Integraties zijn uiterst belangrijk om een soepele samenwerking tussen al uw tools te waarborgen. Helaas gebeurt het nog vaak dat bedrijven sommige activiteiten minder soepel laten verlopen door hun tools niet goed te koppelen. Dit is natuurlijk zonde...

Lees meer

Geen veilige server verbinding: Dit zijn de meest voorkomende verbindingsfouten

kennisbank

Foutmeldingen bij het opzoeken van een website komen vaak voor. Ondanks dat ze vaak gemakkelijk op te lossen zijn, gaat dit nog vaak fout. Zo kan het liggen aan een klein foutje, maar hierdoor kan een verbindingsfout direct voorkomen. Om deze fouten...

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top