Zakelijke email met eigen domeinnaam. Waar begin je?

Om email te ontvangen en versturen via jouw eigen domein heb je een emailserver nodig. Een effectieve email infrastructuur opzetten is niet gemakkelijk. Het is vaak een hoge investering en daarnaast heb je specialistische kennis in huis nodig om de mailserver te onderhouden.


Om email te ontvangen en versturen via jouw eigen domein heb je een emailserver nodig. Omdat dit een technische uitdaging is en vaak een kostbare aangelegenheid als je het zelf doet hebben wij het voor je gedaan. De 4BIS mailcluster ontvangt de email voor jouw domein en stuurt deze door naar de correcte inbox. Door gebruik te maken van de laatste technieken op het gebied van SPAM en Fishing filtering heb je geen last meer van onaangename en vervelende mailtjes, die halen we er alvast voor je uit.


Geen specialistische kennis in huis nodig.

Een effectieve email infrastructuur opzetten is niet gemakkelijk. Het is vaak een hoge investering en daarnaast heb je specialistische kennis in huis nodig om de mailserver te onderhouden.


Veiligheid

uit onderzoek blijkt dat zo’n 75 % van de bedrijfsgevoelige informatie zich middels email verspreid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan offertes, facturen en klantgegevens. Dit zijn gegevens welke je natuurlijk niet kwijt wilt raken en waar andere geen toegang tot behoren te hebben. Veiligheid is daarom van belang. Door gebruik te maken van de laatste beveiligingstechnieken minimaliseren we de kans op misbruik van jouw waardevolle informatie. Uiteraard is het maken van dagelijkse backups onderdeel van onze dienstverlening.


Altijd bereikbaar

Door voortdurend, preventief, onderhoud uit te voeren zorgen we ervoor dat de emailservers altijd online zijn. Zo kunnen we 24uur per dag email ontvangen en afleveren.


POP3 vs IMAP

POP3 en IMAP zijn protocollen waarmee emailverkeer mogelijk is. Maar wat is het verschil, en welke moet je kiezen?


Bij POP3 – voluit Post Office Protocol 3 – is de laatste versie van de internetstandaard POP. De voorlopers, POP1 en POP2 worden nagenoeg niet meer gebruikt. Als men spreekt over het POP protocol dan hebben we het eigenlijk altijd over POP3.


POP is ontwikkeld voor het overbrengen van mail van een emailserver naar een lokale e-mail client zonder constante internetverbinding. Berichten worden lokaal opgeslagen en kunnen worden bekeken en bewerkt zonder internetverbinding. Na het ophalen van de mail van de emailserver wordt het bericht van de server verwijderd.


De POP standaard, net als vele andere oudere internetstandaarden, ondersteund in principe maar één manier om in te loggen en deze manier is onversleuteld. Jouw wachtwoord wordt dus zonder encryptie verstuurt naar de POP server. Omdat dit natuurlijk onaanvaardbaar is zijn er verschillende manieren ontstaan om het POP protocol wel via SSL te beveiligen maar hierin is in de RFC standaard nog niets eenduidigs voor ontstaan.


Wat zijn de voor en nadelen van POP3?

Voordelen:

- Je hoeft niet altijd verbonden te zijn met het internet.

- Geen probleem met het overschrijden van de maibox grote. Je leegt jouw INBOX iedere keer als je email ophaalt.


Nadelen:

- Zonder correcte backup is bij het crashen van jouw computer al je mail kwijt. Als je gebruik maakt van het POP protocol, zorg dan voor een goede backup!

- POP is niet geschikt als je email op verschillende apparaten leest. Omdat je email van de server ophaalt staat deze alleen op dat specifieke apparaat. Ook aangemaakte folders staan alleen op dat specifieke apparaat.

- In een POP email box kun je hierdoor niet met meerdere personen werken.


IMAP

Internet Message Access Protocol, kortweg IMAP, is een protocol voor het synchroniseren van email tussen een server en een e-mail client. IMAP is inmiddels aan haar 4e versie toe en in deze 4e versie is de optie voor beveiliging toegevoegd. Waar onbeveiligde IMAP verbindingen via poort 143 lopen gaat IMAP over SSL over poort 993.

IMAP is een veel complexer en uitgebreider protocol dan POP3. Met IMAP werk je normaal gesproken eigenlijk direct op de mailserver via het internet. Een internet verbinding is daarom altijd nodig. Je kunt er echter ook voor kiezen om in een offline of disconnected-access modus te werken. Hierbij sla je lokaal de email op en bij verbinding synchroniseer je jouw veranderingen weer met de mailbox op de server.


Voordelen:

- Mocht jouw laptop, tablet of smartphone crashen dan is er altijd een kopie van jouw email bewaard op de server.

- Email is op meerdere apparaten tegelijkertijd te bekijken. Op elk apparaat zie je dezelfde emails.

- Samen met je collega’s in 1 INBOX werken.


Nadelen:

- Om email te bekijken heb je altijd een internet verbinding nodig.

- Emailboxen moeten opgeruimd worden om niet de maximale grote te overschrijden.


Wij hebben een leuke tool gemaakt waarbij je je eigen email handtekening kan maken. Heb je al een emailbox bij 4BIS dan kan je hier lezen hoe je die correct kan instellen op je computer of telefoon.

Digital Signature Generator

Handleidingen

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Artificial Intelligence vs Machine Learning: Dit is het verschil

Software-modernisering, kennisbank, Automatisering, Webontwikkeling

Tegenwoordig worden er veel termen door elkaar gegooid. Zo hoor je wel eens over Artificial Intelligence, maar ook over Machine Learning en misschien zelfs Deep Learning. Hierdoor kan het nogal onduidelijk worden wat nu precies de term is die je zoekt...

Lees meer

Integraties: 5 redenen waarom je al je tools wilt koppelen

Software-modernisering, Webontwikkeling, Bedrijfssoftware, kennisbank, Automatisering

Integraties zijn uiterst belangrijk om een soepele samenwerking tussen al uw tools te waarborgen. Helaas gebeurt het nog vaak dat bedrijven sommige activiteiten minder soepel laten verlopen door hun tools niet goed te koppelen. Dit is natuurlijk zonde...

Lees meer

Geen veilige server verbinding: Dit zijn de meest voorkomende verbindingsfouten

kennisbank

Foutmeldingen bij het opzoeken van een website komen vaak voor. Ondanks dat ze vaak gemakkelijk op te lossen zijn, gaat dit nog vaak fout. Zo kan het liggen aan een klein foutje, maar hierdoor kan een verbindingsfout direct voorkomen. Om deze fouten...

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top