Geen veilige server verbinding: Dit zijn de meest voorkomende verbindingsfouten

kennisbank

Gepubliceerd: 03.06.2024

Foutmeldingen bij het opzoeken van een website komen vaak voor. Ondanks dat ze vaak gemakkelijk op te lossen zijn, gaat dit nog vaak fout. Zo kan het liggen aan een klein foutje, maar hierdoor kan een verbindingsfout direct voorkomen. Om deze fouten op te lossen, zijn enkele stappen nodig. In deze blog lees je de meest voorkomende verbindingsfouten en hoe je ze op moet lossen!

De Meeste Verbindingsfouten Oplossen in 3 Stappen

Wil je de meeste verbindingsfouten eenvoudig oplossen? Dat is mogelijk door maar drie stappen te volgen. Hieronder staan de stappen die je hiervoor kunt volgen:

  1. Kijk het webadres na op mogelijke typfouten
  2. Kijk je eigen internetverbinding na
  3. Neem contact op met de eigenaar van de site

Geen Veilige Server Verbinding en Andere Fouten

Hieronder hebben we een lijst gemaakt met de meest voorkomende verbindingsfouten, waaronder ‘geen veilige server verbinding’:

‘Je Verbinding is Niet Privé’ of ‘SSL-certificaatfout’

Deze fout kan best ingewikkeld zijn, maar gelukkig zijn er enkele simpele oplossingen die de fout op kunnen lossen:

  1. Log in bij de portal: Als je op een openbaar wifinetwerk zit, moet je soms inloggen. Dit is makkelijk te doen door een site te openen met http:// ervoor. Dit kun je invullen als http://voorbeeld.nl. Hierna kun je inloggen in de portal en heb je een wifiverbinding.

  2. Open de pagina in incognito-modus: Gebruik een incognito venster om de pagina te bezoeken. Werkt pagina nu? Dan werkt één van je extensions niet goed. Dit los je op door de foute extension uit te schakelen.

  3. Update je besturingssysteem: Controleer of je besturingssysteem up-to-date is. Zo niet, update eerst het besturingssysteem en probeer het nog een keer. Werkt dit niet, ga dan verder naar de volgende stap.

  4. Schakel tijdelijk je anti-virusprogramma uit: De fout kan ook veroorzaakt worden doordat een anti-virusprogramma HTTPS-scans of -bescherming biedt. Dit verhindert je browser om beveiliging te bieden. Schakel dit tijdelijk uit en kijk of het probleem opgelost is. Zo niet, ga verder naar de volgende stap. Vergeet niet je anti-virusprogramma weer aan te zetten!

  5. Vraag ondersteuning: Neem contact op met de eigenaar van de website of vraag ondersteuning bij je browser.

‘Deze Site kan Geen Veilige Server Verbinding Leveren’ of ‘Netwerk Heeft Ongeldige Reactie’

Deze fout krijg je ervoor als je browser een pagina niet kan interpreteren vanwege een fout op de server of pagina. Deze fout kan alleen opgelost worden door de eigenaar van de website.

‘Deze Webpagina is Niet Beschikbaar’

Deze fout krijg je ervoor als je een website met een verouderde beveiligingscode probeert te bezoeken. Veel browsers geven deze foutmelding om je privacy te beschermen. Neem contact op met de site-eigenaar om de server te updaten.

Verbindingsfouten Oplossen als Site-eigenaar

Als site-eigenaar is het vaak van belang om verbindingsfouten snel op te lossen, zodat je site niet te lang niet te bezoeken is. Veel fouten hebben te maken met de verbinding met de server. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede host hebt, zodat deze problemen gemakkelijk opgelost kunnen worden.

Kom je niet uit de problemen met de server? Dan kun je altijd contact met ons opnemen!

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Geen veilige server verbinding: Dit zijn de meest voorkomende verbindingsfouten

kennisbank

Foutmeldingen bij het opzoeken van een website komen vaak voor. Ondanks dat ze vaak gemakkelijk op te lossen zijn, gaat dit nog vaak fout. Zo kan het liggen aan een klein foutje, maar hierdoor kan een verbindingsfout direct voorkomen. Om deze fouten...

Lees meer

Domeinnaam Verkoop Software: Zo Komt Dit van Pas

Digitale Marketing, kennisbank

Domeinnaam verkoop software is onmisbaar als je domeinen wilt verkopen. Het verkopen van domeinen is steeds populairder geworden, waarbij particuliere domeinen opgekocht worden en voor hoge winst verkocht worden. De makkelijkste manier om dit te doen,...

Lees meer

Wat is een widget?

Software-modernisering, kennisbank, React, Bedrijfssoftware

Veel mensen komen widgets tegen, maar deze zijn niet altijd duidelijk. Zoveel mensen vragen zich af: wat is een widget? Wat een widget precies is leggen wij in deze blog uit.

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top