On-premise software: Is dit het waard?

Gepubliceerd: 06.12.2023

On-premise software is een term die je al snel tegenkomt als je het IT-onderdeel van je bedrijf wilt regelen. Voor sommige bedrijven is on-premise software het investeren waard, maar dit is niet altijd het geval. Daarom lichten wij kort toe wat on-premise software is en of dit de moeite waard is.


Wat is on-premise software?


Om te begrijpen wat on-premise software is, moeten we dit eerst vertalen naar het Nederlands. On-premise betekent in het Nederlands op locatie. Dit houdt dus in dat het software is die op locatie wordt geïnstalleerd.

Tegenwoordig werken veel bedrijven door middel van de cloud. Een cloud is een externe server die van een afstandje bereikt kan worden. Als je met een cloud werkt, zet je hier software op waar het bedrijf gebruik van kan maken.

Sommige bedrijven zien dit als niet veilig genoeg. Als je dit zo ziet, is een on- premise server de beste optie die je hebt. Dit is een server die op locatie alle software en gegevens van je bedrijf opslaat.

Op deze server kan specifieke software gezet worden waar je bedrijf mee werkt; on- premise software. Het kan erg veilig zijn om hiermee te werken, maar het opzetten en onderhouden kan nog wel lastig zijn.

Is on-premise software de moeite waard?


Het is afhankelijk van verschillende factoren of on-premise software de moeite waard is. In totaal zijn er vijf factoren waar je rekening mee moet houden voordat je hier gebruik van kan maken:


1. De kosten: Het eerste waar je rekening mee moet houden, zijn de kosten. Naast de kosten die je voor de software zelf betaalt, moet je ook rekening houden met de kosten voor installatie en onderhoud. Daarnaast komen er vaak kosten voor hardware bij kijken.

2. Controle: Je moet een bepaalde controle hebben over je software. Je moet toegang hebben tot alle gegevens en aanpassingen aan het systeem kunnen doen. Ook is controle over back-ups en herstel erg belangrijk.

3. Beschikbaarheid: De software moet beschikbaar zijn wanneer je er gebruik van wilt maken. In de meeste gevallen houdt dit in dat de software 24/7 moet werken.

4. Flexibiliteit: De software moet passen bij je huidige manier van werken, maar ook je toekomstige manier van werken. De software moet flexibel genoeg zijn om nieuwe oplossingen te kunnen implementeren.

5. Compatibiliteit: Als laatste moet de software bruikbaar zijn in combinatie met andere software en de hardware die je gebruikt. Als al deze factoren geen problemen opleveren, biedt on-premise software een prettige werkomgeving voor veel bedrijven.


En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top