Wat is een widget?

Veel mensen komen wel eens widgets tegen, maar ze zijn niet altijd duidelijk. Zo vragen veel mensen zich af, wat is een widget? Wij leggen uit wat een widget precies is in deze blog.

Een uitbreiding van een app

Een widget is kort gezegd gewoon een uitbreiding van een app. Heb je een specifieke app op je telefoon staan waar je het weer mee kunt checken? De kans is groot dat deze app ook een widget heeft. Deze widget kun je plaatsen op de voorpagina van je Apple of Android telefoon. Klik hier voor een simpele uitleg over widgets.

De term widget staat ook letterlijk voor snufje of dingetje in het Engels. Om het wat lastiger uit te leggen, is het een manier om kleine visuele onderdelen in een grafische omgeving te creëren. Kortom, het is een zichtbare plugin.

Apps en besturingssystemen bevatten vaak veel functies.

Om deze functies aan te vullen of handiger te maken, kan er een widget geïnstalleerd worden. Sommige besturingssystemen laten externe ontwikkelaars kleine apps maken, die het gebruiken van het systeem makkelijker kunnen maken. Dit kan voor algemeen gebruik, maar ook voor een gerichte doelgroep.

Widgets op Apple vs. Android

Widgets zien er op Apple vaak anders uit dan op Android. Dit komt voornamelijk doordat Google nauwelijks restricties heeft zitten op widgets. Hierdoor kan bijna iedere software ontwikkelaar een widget maken voor Android. Voor Apple gaat dit iets lastiger.

Wel moet je er rekening mee houden dat het gebruik van widgets verschillend is per merk en model. Merken mogen zelf ook restricties instellen voor widgets, waardoor niet alles mogelijk is met iedere telefoon.

Wanneer komt een widget van pas?

Als je je afvraagt, wat is een widget, is het ook handig om te weten wanneer een widget van pas komt. Als je een bepaalde functionaliteit zoekt voor een bepaald systeem, is dit niet altijd mogelijk. Widgets maken dit wel mogelijk.

Het zijn optionele uitbreidingen die niet essentieel zijn voor het systeem. De kans is groot dat als je een bepaalde functie wilt toevoegen, dat dit kan via een widget.

Een widget laten maken

Als je een widget wilt laten maken, is dit mogelijk. Natuurlijk is het belangrijk om hier een plan voor te hebben. Bij 4BIS is het mogelijk om een widget te laten maken op aanvraag. Als je een goed plan hebt voor een widget, kunnen wij je daarbij helpen.

Ben je benieuwd hoe we dit doen? Lees hier meer! Heb je liever direct contact? Kijk dan op onze contact pagina!

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Domeinnaam Verkoop Software: Zo Komt Dit van Pas

Digitale Marketing, kennisbank

Domeinnaam verkoop software is onmisbaar als je domeinen wilt verkopen. Het verkopen van domeinen is steeds populairder geworden, waarbij particuliere domeinen opgekocht worden en voor hoge winst verkocht worden. De makkelijkste manier om dit te doen,...

Lees meer

Wat is een widget?

Software-modernisering, kennisbank, React, Bedrijfssoftware

Veel mensen komen widgets tegen, maar deze zijn niet altijd duidelijk. Zoveel mensen vragen zich af: wat is een widget? Wat een widget precies is leggen wij in deze blog uit.

Lees meer

WP admin error 500 in Wordpress: 5 oplossingen

WordPress, kennisbank

De WP admin error 500 in Wordpress komt bijzonder vaak voor. De Internal Server Error met statuscode HTTP error 500 is minder makkelijk op te lossen dan andere errors, waarbij de oplossing vaak voor de hand ligt. De HTTP error 500 kan veroorzaakt worden...

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top