Wat is een widget?

Veel mensen komen wel eens widgets tegen, maar ze zijn niet altijd duidelijk. Zo vragen veel mensen zich af, wat is een widget? Wij leggen uit wat een widget precies is in deze blog.

Een uitbreiding van een app

Een widget is kort gezegd gewoon een uitbreiding van een app. Heb je een specifieke app op je telefoon staan waar je het weer mee kunt checken? De kans is groot dat deze app ook een widget heeft. Deze widget kun je plaatsen op de voorpagina van je Apple of Android telefoon. Klik hier voor een simpele uitleg over widgets.

De term widget staat ook letterlijk voor snufje of dingetje in het Engels. Om het wat lastiger uit te leggen, is het een manier om kleine visuele onderdelen in een grafische omgeving te creëren. Kortom, het is een zichtbare plugin.

Apps en besturingssystemen bevatten vaak veel functies.

Om deze functies aan te vullen of handiger te maken, kan er een widget geïnstalleerd worden. Sommige besturingssystemen laten externe ontwikkelaars kleine apps maken, die het gebruiken van het systeem makkelijker kunnen maken. Dit kan voor algemeen gebruik, maar ook voor een gerichte doelgroep.

Widgets op Apple vs. Android

Widgets zien er op Apple vaak anders uit dan op Android. Dit komt voornamelijk doordat Google nauwelijks restricties heeft zitten op widgets. Hierdoor kan bijna iedere software ontwikkelaar een widget maken voor Android. Voor Apple gaat dit iets lastiger.

Wel moet je er rekening mee houden dat het gebruik van widgets verschillend is per merk en model. Merken mogen zelf ook restricties instellen voor widgets, waardoor niet alles mogelijk is met iedere telefoon.

Wanneer komt een widget van pas?

Als je je afvraagt, wat is een widget, is het ook handig om te weten wanneer een widget van pas komt. Als je een bepaalde functionaliteit zoekt voor een bepaald systeem, is dit niet altijd mogelijk. Widgets maken dit wel mogelijk.

Het zijn optionele uitbreidingen die niet essentieel zijn voor het systeem. De kans is groot dat als je een bepaalde functie wilt toevoegen, dat dit kan via een widget.

Een widget laten maken

Als je een widget wilt laten maken, is dit mogelijk. Natuurlijk is het belangrijk om hier een plan voor te hebben. Bij 4BIS is het mogelijk om een widget te laten maken op aanvraag. Als je een goed plan hebt voor een widget, kunnen wij je daarbij helpen.

Ben je benieuwd hoe we dit doen? Lees hier meer! Heb je liever direct contact? Kijk dan op onze contact pagina!

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Artificial Intelligence vs Machine Learning: Dit is het verschil

Software-modernisering, kennisbank, Automatisering, Webontwikkeling

Tegenwoordig worden er veel termen door elkaar gegooid. Zo hoor je wel eens over Artificial Intelligence, maar ook over Machine Learning en misschien zelfs Deep Learning. Hierdoor kan het nogal onduidelijk worden wat nu precies de term is die je zoekt...

Lees meer

Integraties: 5 redenen waarom je al je tools wilt koppelen

Software-modernisering, Webontwikkeling, Bedrijfssoftware, kennisbank, Automatisering

Integraties zijn uiterst belangrijk om een soepele samenwerking tussen al uw tools te waarborgen. Helaas gebeurt het nog vaak dat bedrijven sommige activiteiten minder soepel laten verlopen door hun tools niet goed te koppelen. Dit is natuurlijk zonde...

Lees meer

Geen veilige server verbinding: Dit zijn de meest voorkomende verbindingsfouten

kennisbank

Foutmeldingen bij het opzoeken van een website komen vaak voor. Ondanks dat ze vaak gemakkelijk op te lossen zijn, gaat dit nog vaak fout. Zo kan het liggen aan een klein foutje, maar hierdoor kan een verbindingsfout direct voorkomen. Om deze fouten...

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top