WP admin error 500 in Wordpress: 5 oplossingen

WordPress, kennisbank

Gepubliceerd: 15.04.2024

De WP admin error 500 in Wordpress komt bijzonder vaak voor. De Internal Server Error met statuscode HTTP error 500 is minder makkelijk op te lossen dan andere errors, waarbij de oplossing vaak voor de hand ligt. De HTTP error 500 kan veroorzaakt worden door verschillende redenen. Daarom is het van belang om na te gaan wat er de laatste tijd is gebeurd op je website. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die goed van pas kunnen komen. In deze blog vertellen we je 5 oplossingen.

WP admin error 500: Dit zijn de oplossingen

Een Internal Server Error is niet zomaar op te lossen. Meestal moet een developer verschillende mogelijke oorzaken nagaan om te achterhalen waar de oorzaak ligt. Gelukkig kunnen deze oplossingen werken als je niet weet waar je moet beginnen.

 1. De plugins, thema’s of code aanpassingen

  De WP admin error 500 wordt het meeste veroorzaakt door de plugins, thema’s of een verandering binnen de code. Ga daarom als eerste na of er een nieuw plugin of thema is geïnstalleerd of er een verandering gedaan is in de code. Ook een update van Wordpress kan een oorzaak zijn. Als het goed is, heb je van een back-up van voor de update. Zet deze terug en kijk of de problemen opgelost zijn.

 2. Het .htacces bestand

  Ben je er (bijna) zeker van dat er geen aanpassingen of updates uit zijn gevoerd? Dan is het van belang om het .htacces bestand na te kijken. Login op je server of hosting via FTP en verander de naam van het .htacces bestand naar .htacces2. Het htacces bestand vind je in public_html, private_html of httpdocs/httpsdocs. Als je het .htacces bestand hebt hernoemd, ga dan in Wordpress naar de Instellingen > Permalinks. Klik op opslaan zonder wijzigingen te doen. Hierdoor maakt Wordpress een nieuw .htacces bestand aan. Check hierna of je pagina’s/berichten nog werken en of de error verdwenen is.

 3. Plugins deactiveren

  Was dit niet de oplossing? Dan kan een plugin/thema met foute code of een niet compatibele plugin/thema de oorzaak zijn. Als je nog kunt inloggen in Wordpress, kun je alle plugins één voor één deactiveren. Ook kun je alle plugins in één keer deactiveren en één voor één weer activeren. Hierdoor kun je nagaan welke plugin de error veroorzaakt. Dit hoeft echter niet altijd de oorzaak te zijn.

 4. Check de PHP-versie

  De error kan ook veroorzaakt worden door een te nieuwe PHP-versie. Sommige plugins/thema’s kunnen niet overweg met een nieuwe PHP-versie. Om dit op te lossen, is het verstandig om in Direct Admin je website naar een lagere PHP versie te zetten. Dit kan bij de domeininstellingen.

 5. PHP Memory Limit verhogen

  In sommige gevallen wordt de WP admin error 500 veroorzaakt door een PHP Memory Limit die wordt overschreden. Dit kun je uitsluiten door een tekstbestand aan te maken met de naam ‘php.ini’. Plak hier de volgende code in: memory=64MB. Sla het bestand vervolgens op en upload het in FTP naar je /wp-admin/ folder.

WP admin error 500 voorkomen

Voorkomen is altijd beter met genezen. Helemaal met problemen, zoals de WP admin error 500 is dit het geval. Door je software up-to-date te houden, voorkom je veel problemen. Ook is goede hosting van belang. Wil je je software up-to-date houden? Schakel ons dan in voor onze software modernising!

De oplossingen werken niet

Werken de bovenstaande oplossingen niet om de WP admin error 500 weg te werken? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag met het uitzoeken van dit probleem.

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Domeinnaam Verkoop Software: Zo Komt Dit van Pas

Digitale Marketing, kennisbank

Domeinnaam verkoop software is onmisbaar als je domeinen wilt verkopen. Het verkopen van domeinen is steeds populairder geworden, waarbij particuliere domeinen opgekocht worden en voor hoge winst verkocht worden. De makkelijkste manier om dit te doen,...

Lees meer

Wat is een widget?

Software-modernisering, kennisbank, React, Bedrijfssoftware

Veel mensen komen widgets tegen, maar deze zijn niet altijd duidelijk. Zoveel mensen vragen zich af: wat is een widget? Wat een widget precies is leggen wij in deze blog uit.

Lees meer

WP admin error 500 in Wordpress: 5 oplossingen

WordPress, kennisbank

De WP admin error 500 in Wordpress komt bijzonder vaak voor. De Internal Server Error met statuscode HTTP error 500 is minder makkelijk op te lossen dan andere errors, waarbij de oplossing vaak voor de hand ligt. De HTTP error 500 kan veroorzaakt worden...

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top