RET Conditiemeter


De Conditiemeter geeft overzichtelijk weer op basis van welke condities, assets of systemen vervangen dienen te worden

Het project


RET Conditiemeter is een online dashboard en monitoring systeem voor de beheerders, de maintenance engineers en management van het regionale openbaar vervoer in en rondom de stad Rotterdam. Specialisten van RET willen echter jaarlijks assets conditiemeting en andere data kunnen vergelijken en continu inzicht hebben in hun assets. Het is belangrijk dat de ontwikkelde webapplicatie makkelijk te gebruiken is. Vooral dat de beheerders en de maintenance engineers achter onderhoud en inspecties makkelijk aanpassingen kunnen maken, bijvoorbeeld door het toevoegen van nieuwe normen en andere typen van assets. Dit hebben we kunnen bereiken door middel van het software ontwikkeling op maat te realiseren.

Project Details

Klant: Rotterdamse Electrische Tram N.V., afgekort R.E.T. N.V. en Stevin Technology Consultants B.V.
Product: 
Skills: Technisch ontwerp, doorgaande ontwikkeling & verbetering, product ontwikkelingsstrategie, gebruikers gemak, web ontwikkeling, lean ontwikkelproces
Technologieën:

Technologieën


HTML & CSS


WooCommerce


PHP 7.4


Symfony 5

Ontwikkeling

Stevin Technology Consultants B.V. heeft ons gevraagd voor technische advies en een maatwerk webapplicatie te bouwen. Gewoon een ‘webapplicatie laten bouwen‘ is niet voldoende om zo complex project succesvol te lanceren. Samen met het team konden we kiezen voor de beste software oplossing – management dashboard voor interne gebruik met een datawall op basis van Symfony en de 4BIS Cloud webhosting.
De realisatie van ‘RET Conditiemeter’ is in fases gebouwd. Als een software ontwikkeling bedrijf, binnen 4BIS.nl geloven we in ‘lean approach’, daarom gingen we zo snel mogelijk live met de eerste versie. Beste optie was de maatwerk software ontwikkeling delen in scrum sprints, dat samen met de specialisten van RET en Stevin konden we de beste keuzes maken en deliverables integreren in het dagelijkse leven van het bedrijf. Elke week waren er nieuwe features en functionele verbeteringen online gezet. Het resulteerde in snelle feedback en korte lijnen met directe gebruikers van het platform.

De complexiteit van de data structuren rondom de assets (als spoor, wissels, transformatoren, liften enz) lijdt tot de ontwikkeling van verschillende widgets, KPI’s, overzichten met filters in de ‘conditiemeter’. Samen met de klant hebben we de tweede versie van Conditiemeter – Prestatiemeter ontwikkeld. Prestatiemeter is een uitbreiding van Conditiemeter waar assets en beheer management specialisten van RET inzicht kunnen krijgen in de risico’s analyse en de keteneffecten binnen Tram en Metro infrastructuur.

Ze kozen ons als hun IT-partner

Het is een grote eer om de gekozen IT-partner van een bedrijf te worden. We werken altijd aan de projecten van onze partners met een grote glimlach op ons gezicht. Zij hebben het gedroomd, wij hebben het gemaakt. Voor Festileaks hebben we bijvoorbeeld een online stemmensysteem ontwikkeld, waardoor bezoekers op hun favoriete festival kunnen kiezen. Het platform is nu live en volledig functioneel!

Op zoek naar een gebruiksvriendelijk en op maat gemaakt dashboard om al jouw bedrijfsgegevens op een overzichtelijke plek te beheren? Wil je misschien een nieuwe bedrijfssoftware integreren met jouw website? Heb je en volledige IT-diagnose nodig? Of heb je een API nodig om jouw businesssystemen te verbinden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Waarom doe je niet wat de volgende bedrijven deden?  Vraag het aan 4BIS!

Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de React Hooks serie useMemo & useCallback

Deel 4 van de ReactHooks serie! We gaan het hebben over useCallback en over useMemo. Met deze hooks kunnen we waardes of callback memoizen dit kan nuttig zijn bij zware operaties of om te zorgen dat bepaalde componenten niet altijd mee rerenderen. Zeker omdat bij kleine applicatie het vaak efficienter is om niet te optimaliseren dan wel.

Lees meer
Redux de Intro!

Redux de Intro!

Deze week een korte introductie van de 4 basisbegrippen die je nodig hebt om Redux te begrijpen. We gaan kort uitleggen hoe state wordt aangepast in een Redux Store met behulp van Reducers en Actions. En we vertellen wat al deze begrippen doen en hoe ze werken in een Redux applicatie.

Lees meer

Software ontwikkeling op maat

Hoe werkt het?

Wat wonderen doet voor het ene bedrijf kan zinloos zijn voor een ander bedrijf. Daarom hebben we oplossingen op maat die het unieke karakter van jouw bedrijf respecteren. We werken in een positieve spiraal van testen, monitoren en verzamelen gegevens om precies te weten te komen wat voor jou werkt en wat niet. Het is onze ‘whole package’-mindset, een aandacht voor details die ons in staat stelt om elke keer jouw prestatiedoelstellingen te bereiken. Dus ontspan en geniet van de rit!