Hoe kies ik de juiste software voor mijn web applicatie?

Webontwikkeling, Saas, WordPress

Gepubliceerd: 05.03.2024

Als je je eigen web applicatie, website of webshop aan het maken bent, is software nog best een puntje. Software en web ontwikkeling is er in verschillende vormen en maten. De keuze wordt daarom niet makkelijker. Daarom gaan wij in deze blog kijken hoe je de juiste software voor je website kunt vinden.

Soorten website software

Er zijn drie soorten website software waar je voor kunt kiezen. Zo heb je Open Source, SaaS en low-code software. Hieronder lichten we deze kort toe:

  • Open Source software: Open Source software wordt het meeste gebruikt bij web ontwikkeling. Het voordeel aan Open Source is dat er veel aan te passen is. Een nadeel hieraan is dat je veel kennis nodig hebt om website software te ontwikkelen. Een voorbeeld van een bekend Open Source platform is Wordpress. Gelukkig heb je hier geen kennis voor nodig. Bij 4BIS kun je je software laten ontwikkelen !
  • SaaS software: SaaS staat voor Software as a Service. Hierbij huur je bepaalde software van een bedrijf. Dit kan nuttig zijn voor een website, maar op de lange termijn is het veel voordeliger om je eigen software op maat te laten ontwikkelen. Daarnaast is personalisatie een stuk lastiger met SaaS software. Ook moet je bij SaaS oppassen voor vendor lock-in
  • Low-code software: Low-code software kun je zelf maken. In principe is dit voor iedereen te doen, ook al heb je weinig kennis over programmeren. Met low-code software kun je op grafische wijze software ontwikkelen. Hierdoor is het niet nodig om in code te programmeren. Low-code software is bij een laag budget een goed idee, maar heeft wel een grote keerzijde. Meestal is deze software niet zo uitgebreid als Open Source software of andere software die op maat ontwikkeld wordt. Ook kan Low-code op lange termijn tegen limitaties aanlopen.

Waar let je op bij de juiste software voor je web applicatie?

Als je de juiste software voor je web applicatie of website uit wilt kiezen, zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Het is belangrijk om in ieder geval naar de volgende punten te kijken:

  • Is de software geschikt voor de zoekmachines (SEO-geschikt)?
  • Is de software overzichtelijk zodat je er gemakkelijk in kan werken? Onnodige complexiteit zorgt alleen voor verwarring.
  • Kun je goed werken in de software?
  • Zijn er koppelingen mogelijk met andere opties, zoals e-mail, betalingsservices, ERP en CRM?

Kom je er niet uit of weet je niet precies wat je nodig hebt voor goede software? Wij weten precies wat je nodig hebt voor een goede website. Neem snel contact op!

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

WordPress en Plugins – Een wereld die voor je open gaat!

WordPress, Webontwikkeling, Ecommerce / Webshop, kennisbank, WooCommerce

Met plugins kan je functionaliteit van wordpress uitbreiden of geheel nieuwe functies aan wordpress toevoegen. Plugins kan je zelf maken, mits je verstand hebt van php, of je kan ze downloaden.

Lees meer

Onthulling van Tech-Nieuws.nl: Waar Innovatie Samenkomt met Vindingrijkheid

SEO / SEA, Software-modernisering, Webontwikkeling, PHP, Symfony, Digitale Marketing

In het bruisende rijk van technologie is up-to-date blijven niet alleen een noodzaak maar een levensstijl geworden. Met een overvloed aan informatie die ons dagelijks overspoelt, wordt een betrouwbare bron om het laatste technieuws te selecteren en te...

Lees meer

HR software: Zo automatiseer je Human Resource Management

Bedrijfssoftware, Software-modernisering, Webontwikkeling, Automatisering

HRM, ook wel Human Resource Management, is een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf. Vooral als je veel werknemers hebt, is een HR afdeling niet te missen. Het is echter niet nodig om een enorme HR afdeling te hebben. Veel is te automatiseren door...

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top