Software modernisation

Je hebt ooit gekozen om software te laten maken om je bedrijfsprocessen te optimaliseren en om je bedrijf te laten groeien. En bovenal zodat je je niet bezig te hoeft te houden met IT-problemen. Er komt een tijd dat de software die voor jouw bedrijf gemaakt is niet meer meewerkt aan de groei van uw bedrijf. Gelukkig betekent dit niet dat de software onbruik is en je een nieuw pakket moet aanschaffen. Het betekent dat uw ICT oplossing toe is aan vernieuwing. Dan is het tijd om te kiezen voor software modernisering of optimalisatie van je ICT portaal. Ook kunnen wij helpen jouw API-koppelingen, klantportaal, webservices of webwinkels future-proof te maken. Wij zetten jouw legacy code om tot gebruiksvriendelijke moderne en schaalbare applicaties met gebruik van de laatste software technologieën.

Is het tijd om je software te updaten?

Een verouderd softwareproduct brengt veel problemen zich mee. Voorkom hoofdpijn door tijdig je software te upgraden want technologieën worden vervangen, bibliotheken worden vernieuwd, ontwikkelingstalen gaan naar nieuwe versies. Zijn verbeteringen niet snel genoeg doorgevoerd? Last van een verouderde gebruikersinterface? Of heb je problemen met de snelheid of met de schaalbaarheid? En heb je specialistische kennis nodig? Wij lossen al je ICT problemen op en zorgen ervoor dat je bedrijf weer gaat groeien, zo simpel is het.

Hoe pakken we dat aan?

Stap 1.

Ten eerste doen we een revisie van de stand van zaken en brengen we de pijnlijke punten rondom de bestaande oplossingen in beeld. In sommige situaties is genoeg om de look-and-feel een opknapbeurt te geven, die noemen we UI refactoring. Dit kan ervoor zorgen dat je maatwerk software beter te gebruiken is en er lekker modern uit ziet.

Stap 2.

Daarna maken we een roadmap en een plan voor een toekomstbestendige oplossing. We proberen onze oplossingen altijd zo duurzaam mogelijk te maken. Want met 4BIS Innovations heb je niet een leverancier, maar een ICT partner. Dus als we met minimale inzet een deel van het probleem direct kunnen oplossen dan zullen we dat doen en kan je bedrijf direct weer verder groeien. Dat betekent dat we meer tijd kunnen besteden om grondige vernieuwing te implementeren.

zelfs wanneer de code onbruikbaar blijkt is er een oplossing

Het kan zijn dat de code zo verouderd is, ontbreekt het aan schaalbaarheid en/of performance. Dan gaan we code refactoring doen en zorgen we ervoor dat de software nog jaren meegaat. Meestal gaat refactoring parallel met de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit zodat jouw bedrijf ten alle tijden blijft groeien.

Soms is de software oplossing die binnen jouw bedrijf gebruikt wordt niet meer te redden. Dan moeten we de custom software in delen herbouwen. We zijn voorstander van de lean approach en zullen een gefaseerde herbouw van de software doen. Op die manier kunnen we de risico’s verminderen en betere continuïteit van de software bieden.

Wij kunnen er samen voor kiezen om je bedrijf helemaal laten te laten bloeien door legacy software in een SaaS oplossing te transformeren. Op die manier hebben we bedrijven geholpen nieuwe markten in te stappen en concurrentie voordelen te vinden in hun eigen software.

En wat kunnen wij voor u doen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op via telefoon of e-mail.