WooCommerce functioneel gemaakt op zowel mobiel als desktop

WordPress is geweldig voor software ontwikkeling. Echt waar. Maar iedereen die er regelmatig mee werkt, zal je vertellen dat het je af en toe hoofdpijn kan bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer een plugin die prima werkt op desktop niet meer reageert op mobiel, of andersom. Dan breekt de hel los op kantoor, toch?

Hoe zit het met de responsiviteit?

Maak je echter geen zorgen, want er is altijd een uitweg uit de problemen. Het goede aan plugins is dat ze eenvoudig aanpasbaar zijn. Met het juiste stukje code kun je het backend-gedrag aanpassen om de responsiviteit van je plugins te optimaliseren. Plotseling, bijna als door toverkracht, werkt alles weer, ongeacht de schermresolutie. In dit artikel geven we je een heel simpele truc om je WooCommerce-plugin te optimaliseren voor zowel mobiel als desktop.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een gratis e-commerce-plugin die is geïntegreerd met WordPress. WooCommerce is een favoriete e-commerceoplossing voor bedrijfseigenaren en ontwikkelaars over de hele wereld. Het biedt eindeloze flexibiliteit en toegang tot honderden gratis en premium WordPress-extensies. Kortom, het stelt u in staat om alles op een mooie manier te verkopen. Tegenwoordig wordt 30% van alle online winkels aangestuurd door WooCommerce — meer dan enig ander platform.

Waarom opensource gebruiken voor softwareontwikkeling?

Opensourcesoftwareontwikkeling biedt bedrijven kostenbesparingen door licentiekosten te elimineren en de ontwikkeltijd te verkorten door bijdragen van de community. Het zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor maatwerk op specifieke behoeften mogelijk is. Opensourceoplossingen zijn vaak veiliger vanwege transparante, door vakgenoten beoordeelde code. Bedrijven profiteren ook van snellere innovatie en toegang tot een wereldwijde talentenpool, wat de productiviteit, samenwerking en het vermogen om zich snel aan te passen aan marktveranderingen verbetert.

Oké. Stel dat u rondreizen en reizen naar het buitenland verkoopt. U wilt toch dat de bezoekers van uw website het gevoel hebben dat ze al ver, ver weg op vakantie zijn, nog voordat ze een cheque ondertekenen? Om uw conversieratio te maximaliseren en uw kijkers in klanten te veranderen, wilt u dat uw producten onweerstaanbaar worden, dat ze worden weergegeven met een WOO-factor – geen woordspeling bedoeld. Om dat te doen, één woord: foto's!

Op mobiel geeft de gelikte slidergalerij het beste effect. Aan de andere kant, omdat het een beperkt aantal afbeeldingen toont en actie (een klik) vereist om meer te zien, geeft u er misschien de voorkeur aan om uw volledige portfolio met afbeeldingen zichtbaar te hebben op het bureaublad, voor een direct overzicht van het product door de gebruiker. Wat geweldig is, is dat het mogelijk is om beide tegelijkertijd te hebben!

Oplossing voor WooCommerce-plug-inontwikkeling

Het komt allemaal neer op het verschil tussen responsieve en adaptieve lay-outs. Een responsieve lay-out reageert op verschillende schermformaten, maar verbergt vaak inhoud of past verschillende CSS-regels (Cascading Style Sheets) toe op kleinere schermen. Dit betekent dat uw prachtige fotoportfolio op het bureaublad een heel, heel lange kolom met afbeeldingen bovenop elkaar kan worden op mobiel. En dat willen we niet! Met een adaptieve lay-out kun je een vooropgezette aanpak hanteren en een andere inhoud kiezen om aan je gebruiker te tonen op mobiel of desktop. Zoals hieronder getoond, kun je een nieuwe functie wp_is_mobile() in je WooCommerce-plug-in schrijven om true te retourneren (in dit geval om de slick-galerij weer te geven) wanneer mobiele browserspecificaties worden gedetecteerd.

if (!wp_is_mobile()) { add_action( 'woocommerce_before_single_product_summary', 'woocommerce_show_product_images', 20 ); remove_action( 'woocommerce_before_single_product_summary', 'wooswipe_woocommerce_show_product_thumbnails', 20 ); }

Voorbeeld voor mobiele versie

Voorbeeld voor desktopversie

Laat het ons weten als we u kunnen helpen met WordPress-gerelateerde problemen of vragen, we helpen u graag. Tot snel,
Het 4BIS-team.

Klaar om automatisering te omarmen?

Automatisering is een krachtige manier om de efficiëntie, nauwkeurigheid en schaalbaarheid van uw bedrijfsprocessen te verbeteren. Of u nu uw software wilt automatiseren of processen wilt stroomlijnen, de juiste automatiseringsoplossing kan uw bedrijf aanzienlijk verbeteren.

Als u klaar bent om automatisering in uw activiteiten te integreren, bieden wij op maat gemaakte oplossingen die zijn ontworpen om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen met automatiseringsoplossingen die uw processen optimaliseren en uw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

Automatisering van uw Software en Processen: Voordelen en Toepassingen

Automatisering, Webontwikkeling, Software modernisering, Bedrijfssoftware, kennisbank

Ontdek hoe automatisering van uw software en processen uw bedrijf kan verbeteren. Leer over de voordelen van automatisering en hoe het uw bedrijfsvoering efficiënter kan maken. Neem contact met ons op voor op maat gemaakte automatiseringsoplossingen.

Lees meer

WooCommerce functioneel gemaakt op zowel mobiel als desktop

Automatisering, Webontwikkeling, Software modernisering, kennisbank, WordPress, WooCommerce

Leer hoe u het backendgedrag op een WordPress-website voor mobiele apparaten kunt wijzigen met de deskundige gids van 4BIS Innovatives. Ontdek tips over het optimaliseren van de prestaties van uw WordPress-site door backendinstellingen specifiek aan...

Lees meer

Waarom uw bedrijf HR-software op maat nodig heeft

Bedrijfssoftware, Webontwikkeling, Software modernisering, B2B

Ontdek waarom HR-software essentieel is voor uw bedrijf. Leer over de voordelen en hoe maatwerkoplossingen uw HR-beheer kunnen transformeren. Neem contact met ons op voor op maat gemaakte HR-softwareoplossingen.

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top