Webapplicatie: Wat is het precies en wanneer komt het van pas?

Hoogstwaarschijnlijk heb je de term webapp of webapplicatie wel eens voorbij zien komen. Een webapp is een app die via het internet (meestal je browser) bereikt kan worden. In deze blog gaan we verder uitleggen wat een webapp is en hoe dit van pas komt.

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is kort gezegd een software oplossing die via het internet bereikt kan worden. Vroeger moest software altijd gedownload worden voordat het te gebruiken is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om software via een server te bereiken. Alle gegevens van de webapp worden opgeslagen op een server, waardoor je op ieder moment en op iedere plek bij de gegevens kan. Je opent een browser, tikt het webadres in, logt eventueel in en je kunt aan de slag met het programma. Het prettige aan webapplicaties is dat ze in alle vormen en maten te vinden zijn. Bij 4BIS bouwen we ze geheel op maat. We kunnen de webapplicatie zelfs voor je hosten, zodat je niet zelf op zoek hoeft naar server. Neem direct contact op voor de mogelijkheden!

Hoe komt een webapp van pas?

Een webapp is erg veelzijdig. Het komt al van pas als je een website wilt maken met meer dan alleen tekst, een contactpagina en een aantal blogs. Een webapplicatie kan veel zwaardere taken aan. Verder kan een webapp gebruikt worden in de vorm van een portal. Hiermee kun je processen automatiseren, klantgerichter werken en een overzichtelijke werkomgeving voor werknemers creëren.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van zaken waar webapps regelmatig voor gebruikt worden:

 • Administratie (financieel en HR)
 • E-learning
 • Projectregistratie
 • Planning
 • Voorraadbeheer en inkoop

Dit is nog maar het puntje van de ijsberg. In principe is alle software in de vorm van een webapp te ontwikkelen.

Voordelen van een webapp

 • De software is altijd en overal bereikbaar
 • Er is geen schijfruimte nodig op de computer
 • Niet de gehele omgeving hoeft aangepast te worden bij een update. De browser kan simpel ververst worden en de webapp is geüpdatet
 • Een webapp is volledig naar smaak en voorkeuren te ontwerpen. 4BIS helpt je hier graag bij!

Nadelen van een webapp

 • Een webapp is bereikbaar via een webserver, waardoor de software gevoeliger is voor hackers. Goede beveiliging is enorm belangrijk
 • Internet is noodzakelijk, waardoor de snelheid van de webapp afhankelijk is van de snelheid van het internet

Om ervoor te zorgen dat de snelheid optimaal blijft en de app goed beveiligd blijft, is regelmatig onderhoud van belang. Wij helpen je graag met optimalisatie, extra beveiliging en modernisering!

Lees hier onze blogs!

Breid je kennis uit met de 4BIS Blog...

WordPress en Plugins – Een wereld die voor je open gaat!

WordPress, Webontwikkeling, Ecommerce / Webshop, kennisbank, WooCommerce

Met plugins kan je functionaliteit van wordpress uitbreiden of geheel nieuwe functies aan wordpress toevoegen. Plugins kan je zelf maken, mits je verstand hebt van php, of je kan ze downloaden.

Lees meer

Onthulling van Tech-Nieuws.nl: Waar Innovatie Samenkomt met Vindingrijkheid

SEO / SEA, Software-modernisering, Webontwikkeling, PHP, Symfony, Digitale Marketing

In het bruisende rijk van technologie is up-to-date blijven niet alleen een noodzaak maar een levensstijl geworden. Met een overvloed aan informatie die ons dagelijks overspoelt, wordt een betrouwbare bron om het laatste technieuws te selecteren en te...

Lees meer

HR software: Zo automatiseer je Human Resource Management

Bedrijfssoftware, Software-modernisering, Webontwikkeling, Automatisering

HRM, ook wel Human Resource Management, is een belangrijk onderdeel voor ieder bedrijf. Vooral als je veel werknemers hebt, is een HR afdeling niet te missen. Het is echter niet nodig om een enorme HR afdeling te hebben. Veel is te automatiseren door...

Lees meer

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top