RET Conditiemeter

De Conditiemeter geeft overzichtelijk weer welke condities, assets of systemen vervangen dienen te worden


Opdrachtgever

Rotterdamse Electrische Tram (RET) N.V.
en Stevin Technology Consultants B.V.

Expertises

Ontwikkelingsstrategie
Technisch ontwerp
Webontwikkeling
Lean ontwikkelproces

Technology

Over case

RET Conditiemeter is online dashboard en monitoring systeem voor de beheerders, de maintenance engineers en management van het regionale openbaar vervoer in en rondom de stad Rotterdam. Specialisten van RET wilden echter jaarlijks assets conditiemeting en andere data kunnen vergelijken en continu inzicht hebben in hun assets. Het is belangrijk dat de ontwikkelde webapplicatie makkelijk te gebruiken is. Vooral dat de beheerders en de maintenance engineers achter onderhoud en inspecties makkelijk aanpassingen kunnen maken, bijvoorbeeld door het toevoegen van nieuwe normen en andere typen van assets. Dit hebben we kunnen bereiken door middel van het software ontwikkeling op maat te realiseren.

Stevin Technology Consultants B.V. heeft ons gevraagd voor technische advies en om een maatwerk webapplicatie te bouwen. Gewoon een ‘webapplicatie laten bouwen‘ is niet voldoende om zo'n complex project succesvol te lanceren. Samen met het team konden we kiezen voor de beste software oplossing – management dashboard voor intern gebruik met een datawall op basis van Symfony en de 4BIS Cloud Webhosting.

De realisatie van ‘RET Conditiemeter’ is in fases gebouwd. Als een software ontwikkeling bedrijf, binnen 4BIS geloven we in ‘lean approach’, daarom gingen we zo snel mogelijk live met de eerste versie. Beste optie was de maatwerk software ontwikkeling delen in scrum sprints, dat samen met de specialisten van RET en Stevin konden we de beste keuzes maken en deliverables integreren in het dagelijkse leven van het bedrijf. Elke week waren er nieuwe features en functionele verbeteringen online gezet. Het resulteerde in snelle feedback en korte lijnen met directe gebruikers van het platform. De complexiteit van de data structuren rondom de assets (als spoor, wissels, transformatoren, liften enz) lijdt tot de ontwikkeling van verschillende widgets, KPI’s, overzichten met filters in de ‘conditiemeter’. Samen met de klant hebben we de tweede versie van Conditiemeter – Prestatiemeter ontwikkeld. Prestatiemeter is een uitbreiding van Conditiemeter waar assets en beheer management specialisten van RET inzicht kunnen krijgen in de risico’s analyse en de keteneffecten binnen Tram en Metro infrastructuur.

DIT ZIJN DE BUSINESS CASES DIE GEBRUIK MAKEN VAN DEZE TECHNOLOGIE

Digital Economy Hub

qhse-app-safety

qhse-app

quotemanager

Samenwerkingen waar we trots op zijn

Bekijk hier meer door ons ontwikkelde projecten.

Bekijk meer cases

En wat kunnen we voor jou betekenen?_

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust direct contact met ons op, per telefoon of via de mail.
Of maak gebruik van één van onze contactformulieren zodat we je zo snel en gepast mogelijk antwoord kunnen geven. We horen graag van je!

back to top